ГоловнаСвіт

У Мінську під час салюту загинула жінка і ще кілька людей отримали травми

Кілька набоїв розірвалося ще на землі.

У Мінську під час салюту загинула жінка і ще кілька людей отримали травми
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У столиці Білорусі Мінську під час святкового салюту сталися два вибухи. В результаті НП загинула жінка, а також є постраждалі.

Про це повідомляє TUT.by.

Слідчий комітет і Міністерство оборони країни підтвердили інформацію.

За словами свідків, кілька зарядів салюту розірвалося ще на землі, тоді як інші продовжували нормально стріляти. Через вибух розлетілися металеві осколки, один з яких потрапив в шию жінки 1995 року народження, яку медикам не вдалося врятувати. Ще кільком потерпілим була надана допомога на місці.

Очевидці також повідомляють, що в результаті вибуху вибило вікна в будинку поруч.

Фото: tut.by

Ще один свідок події, яка перебувала в районі Стели "Мінськ - місто герой", розповіла, що приблизно на третій хвилині салюту пролунало два потужних вибухи. Потім залпи біля стели припинилися, тоді як в інших точках міста салют тривав.

Проведення салюту забезпечувала патрульна рота комендантського батальйону Мінської військової комендатури. Зараз комісія Міністерства оборони спільно зі Слідчим комітетом встановлює причини події.

"Постраждали чотири людини. З них одна жінка отримала травму, не сумісну з життям. Військове відомство висловлює співчуття рідним і близьким загиблої і надасть необхідну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що "заряди цієї партії раніше вже застосовувалися для салютів".

Салют був приурочений до офіційного Дня незалежності країни. У 1992-1996 роках День незалежності в Білорусі офіційно відзначався 27 липня - за датою прийняття Декларації про державний суверенітет - в 1990 році. Але через два роки після перемоги на президентських виборах, в 1996 році, Олександр Лукашенко ініціював референдум, за результатами якого свято було перенесено на 3 липня - дату звільнення Мінська від фашистських загарбників під час операції "Багратіон" в 1944 році.

Нагадаємо, в лютому 2013 року в результаті вибуху салюту в Києві постраждав депутат міськради Олександр Пабат. Надзвичайна подія сталася за містом, на дачі у Пабата - він запускав для дітей феєрверк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram