ГоловнаСвіт

Парламент Франції заборонив будь-яке фізичне насильство над дітьми

Батьки не можуть ні бити дітей, ні принижувати чи ображати їх.

Парламент Франції заборонив будь-яке фізичне насильство над дітьми
Фото: sdecoret/Depositphotos

Парламент Франції ухвалив Закон "Про школу довіри", який, зокрема, забороняє фізичні покарання, приниження дітей і знущання над ними. Про це повідомляє місцеве видання Le Figaro.

Незадовго до обговорення законопроєкту у Франції асоціація Fondation pour l'Enfance опублікувала дані, згідно з якими 85% французьких батьків мають звичку вдаватися до насильства "з повчальною метою", 75% жорстокого поводження з дітьми є результатом "покарань за освіту", а більш ніж 50% батьків б'ють своїх дітей до досягнення ними дворічного віку.

У Сенаті, де проходило заключне голосування, за заборону прочуханки і ляпасів одностайно виступили всі сенатори. Прийнятий закон забороняє також принижувати дітей, лаяти їх або знущатися над ними.

Заборона доповнює статтю Кримінального кодексу країни, яка передбачає покарання за насильство над дітьми, однак раніше за батьками визнавали право на "виправлення поведінки дітей".

Нагадаємо, раніше у Франції розробили законопроєкт проти расистського та гомофобного тролінгу в інтернеті. Згідно із законопроектом, коментарі, які закликають до розпалювання ненависті, слід видаляти протягом 24 годин. Законопроєкт обговорять у французькому парламенті наступного тижня, а набути чинності він може восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram