ГоловнаСвіт

Країни G20 домовилися не надавати політичного притулку корупціонерам

Так само чинитимуть і з активами тих, кого переслідують за корупційними звинуваченнями.

Країни G20 домовилися не надавати політичного притулку корупціонерам
Пресс-конференция лидеров стран участниц на саммите G20 в Осаке
Фото: EPA/UPG

Лідери країн "Великої двадцятки" (G20) зобов'язалися не надавати політичного притулку обвинуваченим у корупційних злочинах.

Відповідну декларацію підписали на саміті в Осаці 28-29 червня, повідомляють на сайті G20.

Зазначають, що так само чинитимуть і з активами тих, кого переслідують за корупційними звинуваченнями. Лідери G20 пообіцяли "тісніше співпрацювати" в цьому питанні.

"Ми продовжимо практичне антикорупційне співробітництво і підтверджуємо нашу рішучість відмовляти в наданні притулку корупціонерам, які переховуються від правосуддя, і їх активам, отриманим у результаті вчинення корупційних злочинів, відповідно до міжнародних зобов'язань, взятих також у рамках "Групи двадцяти", і внутрішнього законодавства, і будемо щільніше працювати разом у сфері співпраці з повернення активів", - йдеться в декларації.

Лідери G20 також висловили намір посилити боротьбу з підкупом іноземних посадових осіб. Вони пообіцяли активно сприяти тому, щоб у кожній країні G20 в стислі терміни почало діяти національне законодавство, що передбачає кримінальну відповідальність за підкуп іноземних посадових осіб.

Країни також домовилися прагнути вільної і чесної торгівлі і наголосили на необхідності реформувати Світову організацію торгівлі.

У G20 входять США, Євросоюз, Туреччина, Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Саудівська Аравія, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Росія.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп розпорядився зробити жорсткішими правила подання прохання про притулок, у тому числі встановити збір за подання відповідної заяви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram