ГоловнаСвіт

У США Facebook евакуювала чотири будівлі після отримання посилки із зарином

Двох людей госпіталізували для профілактики.

У США Facebook евакуювала чотири будівлі після отримання посилки із зарином
Фото: EPA/UPG

У США в понеділок, 1 липня, евакуювали чотири будівлі, в яких розташовуються офіси компанії Facebook. Крім того, двох людей госпіталізували для профілактики у зв'язку з можливим контактом із зарином.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це сталося після того, як одна з посилок у поштовому відділенні компанії в Силіконовій долині дала позитивний результат на токсичну сполуку. При цьому представник пожежної охорони міста Менло-Парк, де базується Facebook, повідомив, що люди, які зіткнулися з підозрілою посилкою, поки що не мають жодних симптомів впливу зарину.

За словами представника пожежної охорони, Facebook "перевіряє всі посилки". Співробітники поштової служби побачили позитивний результат тесту і "ініціювали свій стандартний протокол", додав функціонер.

"Влада ще не ідентифікувала знайдену речовину. На цей момент три з евакуйованих будівель очищено, співробітники можуть туди повернутися", - повідомив представник Facebook Ентоні Гаррісон. За справу взялися агенти ФБР.

Зарин - дуже токсична сполука, що руйнує нервову систему. Використовується як хімічна зброя. Вплив зарину може бути смертельним, проте, за словами експертів із Центрів контролю і профілактики захворювань США, люди, які зазнають помірного впливу зарину, зазвичай повністю одужують.

Нагадаємо, раніше, в березні, американець Цезар Сайок, який, за даними влади, відправляв посилки з бомбами опонентам президента США Дональда Трампа, визнав свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram