ГоловнаСвіт

Швейцарська поліція застосувала газ і водомети на акції проти президента Камеруну в Женеві

Поль Бія їздить до Швейцарії на лікування.

Швейцарська поліція в суботу застосувала сльозогінний газ, водомети й шумові гранати на акції проти президента Камеруну Поля Бія в Женеві.

Як повідомляє AFP, близько 250 камерунських демонстрантів зібралися на мирну акцію на площі біля будівлі Організації Об'єднаних Націй. 

Фото: EPA/UPG

Сутички з поліцією сталися, коли натовп несподівано став бігти в бік п'ятизіркового готелю "Інтерконтиненталь", де минулого тижня зупинився Бія. З криками "Бія - вбивця" демонстранти спробували пробитися крізь поліцейську огорожу, після чого проти них застосували силу.

У поліції заявили, що акція камерунців була узгоджена, але тільки на площі біля ООН. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Один з організаторів акції Роберт Ванто, камерунець, вимушений близько 30 років жити в еміграції, розповів агентству, що Бія любить зупинятися в розкішному "Інтерконтиненталі" під час своїх тривалих поїздок до Швейцарії, де він, за чутками, проходить лікування. "Він вважає, що це нормально приїжджати сюди й витрачати мільярди наших грошей у той час, коли економіка нашої країни є хворою", - сказав він.

"Ми тут з вимогою пустити Камерун в сучасну демократичну еру", - додав Ванто.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Інший камерунець сказав, що "в Камеруні люди нічого не мають, а він [Бія] тут витрачає десятки тисяч євро щодня, це неприпустимо". На думку демонстранта, Швейцарія не повинна підтримувати "цього диктатора".

86-річний Поль Бія є президентом Камеруну з 1982 року.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram