ГоловнаСвіт

Керівництво колишньої партії влади Молдови в повному складі пішло у відставку

ДПМ хоче залишитися значущою силою та відігравати "врівноважувальну" роль.

Керівництво колишньої партії влади Молдови в повному складі пішло у відставку
Фото: pdm.md

Керівництво Демократичної партії Молдови, що втратила владу на початку червня, пішло у відставку в повному складі. Її лідер Влад Плахотнюк покинув пост лідера ДПМ ще 24 червня, а в суботу, 29 червня, від посад відмовилися всі віце-голови.

Про це пише NewsMaker.

Нове керівництво й нову програму партії планується затвердити на позачерговому конгресі партії, який призначено на 27 липня. Доти партією керуватиме екс-прем'єр Павел Філіп.

Він сказав, що Демпартія має намір провести реформу і стати "соціальної партією" європейського типу. Мета реформи ДПМ полягає в тому, щоб партія залишилася "сильним політформуванням, яке врівноважуватиме політичні крайнощі в молдовській політиці".

Філіп не виключив, що в майбутньому Молдові знадобиться сила, яка "привнесла б такий баланс", враховуючи, що "провладну коаліцію нині створили крайні політичні сили - праві та ліві".

"Але такою силою не може стати Демпартія в її нинішньому вигляді - ми все це розуміємо", - додав Філіп.

Також Демпартія покине головний офіс, оскільки утримувати його їй більше не по кишені.

Нагадаємо, що протягом червня в Молдові відбулася зміна влади - ДПМ пішла в опозицію, а коаліцію сформували Партія соціалістів Республіки Молдови та проєвропейський блок ACUM. Новим прем'єр-міністром стала лідер партії "Дія і солідарність" (PAS), що входить до блоку ACUM, Майя Санду, а спікером - голова ПСРМ Зінаїда Гречана.

Влад Плахотнюк покинув територію країни, пославшись на побоювання за безпеку своєї сім'ї.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram