ГоловнаСвіт

Мей вперше після отруєння Скрипалів зустрілася з Путіним

Британський прем'єр дала зрозуміти, що вважає доведеною вину Росії.

Мей вперше після отруєння Скрипалів зустрілася з Путіним
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент Росії Володимир Путін провели зустріч на полях саміту "Великої двадцятки" в японській Осаці. Ця зустріч стала першою після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері, пише BBC.

Під час зустрічі Мей сказала Путіну, що "нормалізації двосторонніх відносин бути не може, поки Росія не припинить свою безвідповідальну і дестабілізуючу діяльність, яка загрожує Великобританії і її союзникам".

Мей торкнулася отруєння Скрипалів. "Вона ясно дала зрозуміти, що Сполучене Королівство має незаперечні докази того, що за цим нападом стояла Росія", - наголошується в заяві.

Прем'єр-міністр заявила на зустрічі, що така поведінка ніколи не повинна повторитися і що Великобританія хотіла б, щоб двоє обвинувачених у замаху на Скрипалів постали перед судом.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в англійському Солсбері в березні 2018 року.

За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стоїть Росія, а виконавцями злочину були офіцери ГРУ - "Олександр Петров" і "Руслан Бошіров" (справжні імена - Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін). Вони прибули до Великобританії за фальшивими документами, нанесли отруту - нервово-паралітичну речовину "Новичок" - на дверну ручку будинку Скрипаля.

Скрипалі пройшли тривале лікування, і їх життя вдалося врятувати. Але 8 липня 2018 року від "Новичка" померла 44-річна Дон Стерджесс, що стала випадковою жертвою отруйників.

Москва заперечує звинувачення. Президент РФ Володимир Путін назвав Петрова і Бошірова приватними особами, що не мають стосунку до розвідки. Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу RT і заявили, що їздили в Солсбер як туристи. Скрипаля Путін назвав зрадником і покидьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram