ГоловнаСвіт

Президент Шрі-Ланки підписав чотири смертні вироки

Звинувачених стратять "найближчим часом" - уперше з 1976 року.

Президент Шрі-Ланки підписав чотири смертні вироки
Фото: phototraveling.ru

У середу президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена заявив, що уряд готує план відновлення смертної кари за злочини, пов'язані з наркотиками. Про це пише агентство Reuters.

"Я вже підписав смертну кару для чотирьох засуджених. Це буде здійснено найближчим часом, і ми вже визначили дату", - сказав Сірісена журналістам у Коломбо, не уточнюючи дати або імен засуджених.

Смертна кара дозволена законодавством острова, проте не застосовується вже багато років, - найвищою мірою покарання зараз є довічне ув'язнення.

Остання страта в Шрі-Ланці була 43 роки тому, і останній кат Шрі-Ланки в 2014 році пішов у відставку, оскільки нікого не карав, посилаючись на стрес після того, як уперше побачив шибеницю. Ще один виконавець страти, найнятий минулого року, ще жодного разу не з'являвся на роботі.

У 2004 році уряд країни заговорив про використання смертної кари для злочинців, звинувачених у зґвалтуванні, незаконному обігу наркотиків і умисному вбивстві з застосуванням зброї.

Нагадаємо, в квітні цього року на Шрі-Ланці відбулася наймасштабніша терористична атака з моменту закінчення громадянської війни 10 років тому. Внаслідок восьми вибухів, які прогриміли в церквах і готелях, загинули 253 особи, ще 485 осіб отримали поранення. Влада країни заявила про ліквідацію всіх підозрюваних в організації вибухів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram