ГоловнаСвіт

Під час пожежі на складі боєприпасів у Казахстані загинули 3 людини, більш ніж 70 поранені

Загинув мирний житель і двоє військовослужбовців.

Під час пожежі на складі боєприпасів у Казахстані загинули 3 людини, більш ніж 70 поранені
Фото: скриншот видео

У казахському місті Арись унаслідок вибухів боєприпасів на складах військової частини загинули три людини. Про це сьогодні повідомив представник комітету з НС МВС республіки Нурсултан Нурахметов, пише місцеве видання "Тенгриньюс".

Напередодні було відомо про двох загиблих - одного військовослужбовця і одного цивільного. Сьогодні в лікарні від отриманих травм помер ще один військовий.

За даними управління охорони здоров'я, по медичну допомогу звернулися 70 осіб, з них 45 госпіталізовані.

За даними місцевої влади, після вибухів на вулицях міста Арись зібрали 70 снарядів, причому багато з них виявили в будинках.

Нагадаємо, вранці 24 червня на складі у військовій частині №44856, дислокованої в місті Арись, прогриміли вибухи і почалася пожежа. Влада Туркестанської області оголосила в регіоні режим надзвичайної ситуації і почала евакуацію населення міста, яке налічує майже 45 тисяч осіб. Утім повідомляють про евакуацію лише 3500 осіб.

Зараз місто оточено, влада просить жителів не повертатися в свої будинки до повної ліквідації загрози вибухів снарядів, що розлетілися зі складів військової частини по вулицях міста.

Нагадаємо, в Україні з 2015 року відбулося декілька великих пожеж на складах боєприпасів. Горіли відкриті арсенали в Сватовому, Калинівці, Балаклії, Ічні.

У зв'язку з цим Міноборони почало будівництво заглиблених залізобетонних сховищ, захищених від диверсій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram