ГоловнаСвіт

"Російську доповідь" Мюллера прочитають зі сцени відомі американські артисти

Наступного року за доповіддю створять графічний роман.

"Російську доповідь" Мюллера прочитають зі сцени відомі американські артисти
Джеймс Коми, Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Доповідь спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори в США 2016 року прочитають зі сцени відомі американські актори. Читання пройдуть у Нью-Йорку і транслюватимуться в прямому ефірі, повідомляє агентство Reuters.

"Розслідування: в пошуках правди" на 10 дій драматурга Роберта Шенккана є адаптацію 448-сторінкової доповіді ФБР про втручання Росії в президентські вибори, а також про спроби Трампа перешкоджати розслідуванню.

Скорочена версія доповіді Мюллера була опублікована у квітні. Він прийшов до висновку, що Росія неодноразово втручалася у вибори 2016 року і що передвиборна кампанія Трампа мала численні контакти з російськими офіційними особами, але не встановив злочинної змови з Москвою.

Юридична організація Law Works організовує одноденні читання з метою розвитку обізнаності населення. Читати доповідь будуть, серед інших, Кевін Клайн, Джон Літгоу, Сігурні Вівер і Захарі Квінто - вони зіграють ролі нинішніх і колишніх чиновників адміністрації Трампа, згаданих у доповіді.

Звіт Мюллера протягом восьми тижнів очолював список літератури в м'якій обкладинці New York Times і зараз займає 17 місце в списку бестселерів книг Amazon.com. У розробці також графічний роман за матеріалами доповіді. Очікується, що він вийде друком навесні 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram