>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Грузинські футболісти на полі влаштували акцію проти російської окупації

Гравці вийшли в футболках з антиокупаційним гаслом.

Футболісти декількох грузинських клубів вийшли на матч Чемпіонату Грузії в футболках з гаслами, спрямованими проти російської окупації. Про це пише Грузія Online.

Гравці вийшли на поле в футболках з написами про те, що частина території Грузії окупована Росією.

"Ми з Грузії і нашу країну окупувала Росія", - написано на футболках.

Фото: F.C. Torpedo Kutaisi acebook

Фото: скріншот з відео

Свою позицію висловили гравці клубів Торпедо (Кутаїсі), Локомотив (Тбілісі), Руставі (Руставі) на стадіоні в місті Цхалтубо під час 19-го туру чемпіонату.

Нагадаємо, 20 червня в Грузії почалися масові антиросійські акції протесту, внаслідок яких постраждали 240 осіб. У ніч на п'ятницю поліція в Тбілісі застосувала сльозогінний газ, водомети і гумові кулі для розгону демонстрації в центрі міста. Учасники мітингу, які вимагали відставки членів уряду, намагалися прорватися на подвір'я будівлі парламенту.

Антиросійський мітинг в Тбілісі став протестом проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що уряд Грузії зробив акт зради, оскільки впустили в країну і надали почесне місце в парламенті людині, яка робила заяви в підтримку незалежності Абхазії і Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузин в Абхазії в 1993 році.

У п'ятницю стало відомо, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе пішов у відставку в зв'язку з масовими протестами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram