ГоловнаСвіт

Грузинським авіакомпаніям з 8 липня заборонять літати в Росію

Напередодні заборонили авіаперевезення росіян до Грузії.

Грузинським авіакомпаніям з 8 липня заборонять літати в Росію
Фото: Agenda.ge

Грузинські авіакомпанії з 8 липня не зможуть літати в Росію. Тимчасова заборона для грузинських авіаперевізників буде введена на виконання, зокрема, комерційних рейсів у російські аеропорти, повідомляє "Інтерфакс".

У Мінтрансі Росії причиною припинення польотів назвали "необхідність забезпечення достатнього рівня авіаційної безпеки, а також наявність простроченої заборгованості за аеронавігаційну діяльність перед ФДУП "Держкорпорація з ОрПР ".

Як зазначили в міністерстві, натепер загальна сума заборгованості грузинської сторони (без урахування накопиченої пені) становить 792 543,19 доларів США та 592 251,95 рублів.

"Грузинська сторона визнала заборгованість ще 2008 року, але відтоді так і не погасила її. Призупинення польотів триватиме до моменту надання на адресу російської сторони програм авіаційної безпеки компаній Georgian Airways і MyWay Airlines, їх аудиту та схвалення російською стороною, а також до моменту повного погашення грузинською стороною заборгованості з аеронавігаційного обслуговування", - заявили у відомстві.

Авіаційну владу Грузії, за даними російського міністерства, уже сповіщено про умови відновлення польотів, а також про готовність РФ до проведення консультацій із грузинською стороною.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін підписав указ, що з 8 липня тимчасово забороняє авіаперевезення росіян до Грузії.

У четвер, 20 червня, у Грузії почалися масові акції протесту, внаслідок яких постраждали 240 осіб. Уночі проти п'ятниці поліція в Тбілісі застосувала сльозогінний газ, водомети й гумові кулі для розгону демонстрації в центрі міста. Учасники мітингу, які вимагали відставки членів уряду, намагалися прорватися на подвір'я будівлі парламенту.

Антиросійський мітинг у Тбілісі став протестом проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що уряд Грузії зробив акт зради, оскільки впустили до країни й надали почесне місце в парламенті людині, котра робила заяви на підтримку незалежності Абхазії та Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузинів у Абхазії 1993 року.

У п'ятницю стало відомо, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе пішов у відставку у зв'язку з масовими протестами.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram