ГоловнаСвіт

Трамп запропонував кандидатуру на пост глави Пентагону

Очолити оборонне відомство може міністр армії Марк Еспер.

Трамп запропонував кандидатуру на пост глави Пентагону
Марк Эспер
Фото: newsader.com

Білий дім повідомив, що президент Дональд Трамп має намір висунути Марка Еспера на пост глави Пентагону. Про це пише Голос Америки.

Донедавна Еспер обіймав посаду міністра армії, в понеділок він розпочав виконання обов'язків міністра оборони, після того, як у відставку пішов Патрік Шенахан.

Марк Еспер - ветеран війни з Іраком 1990-1991 року. Він пішов у відставку в званні підполковника. Протягом наступних років Еспер працював у консервативному дослідницькому центрі Фонд "Спадщина", в апараті Сенату і в приватному бізнесі.

Еспер повинен змінити виконувача обов'язків глави оборонного відомства Патріка Шанахана вже 24 червня. Однак його кандидатуру має ще затвердити Сенат.

Відставку Шанахана президент США пояснив тим, що в.о. глави Пентагону "хоче більше часу присвячувати сім'ї".

Водночас ще на початку травня Трамп заявляв, що має намір висунути Патріка Шанахана як постійного главу оборонного відомства США. Однак процедура затвердження його кандидатури в Сенаті так і не була ініційована.

Ця зміна глави Пентагону стала вже другою за останні півроку. Шанахан обійняв посаду виконувача обов'язків міністра оборони лише 1 січня 2019 року, змінивши Джеймса Меттіса. Той подав у відставку з посади глави Пентагону наступного дня після того, як Трамп оголосив про виведення американських військ з Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram