ГоловнаСвіт

Сенат США заблокував продаж зброї Саудівській Аравії

Американські законодавці незадоволені ситуацією з правами людини в цій країні.

Сенат США заблокував продаж зброї Саудівській Аравії
Фото: en.wikipedia

Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував угоди адміністрації президента Дональда Трампа про продаж зброї Саудівській Аравії, які були укладені в обхід парламентського контролю.

За першу з 22 резолюцій про несхвалення угоди на суму в 8 мільярдів доларів висловилися - 53 сенатори, проти - 45, передає Голос Америки.

Багато американських законодавців незадоволені ситуацією з правами людини в Саудівській Аравії, війною в Ємені і торішнім вбивством журналіста Джамаля Хашоггі.

При цьому в Білому домі вважають, що Саудівська Аравія є основним союзником США в протистоянні з Іраном. Саме з цієї причини адміністрація не чинить тиску на Ер-Ріяд, хоча раніше Дональд Трамп виступав з критикою саудитів.

Директор Центру імені Байдена Університету Пенсільванії Майкл Карпентер (Michael Carpenter), в минулому високопоставлений співробітник Пентагону, вважає, що хоча Сенат і проти продажу зброї, президент Трамп накладе вето на резолюцію.

Майкл Карпентер додав, що Іран є загрозою для США, однак головне питання в тому, чи готовий президент Трамп вплутатися у війну, якої ніхто не хоче.

Раніше повідомлялося, що Трамп був готовий завдати удар по Ірану, але в останній момент скасував його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram