ГоловнаСвіт

Путін заборонив авіаперевезення росіян до Грузії

У Грузії проходять антиросійські протести.

Путін заборонив авіаперевезення росіян до Грузії
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який тимчасово забороняє з 8 липня російським авіакомпаніям здійснювати повітряні перевезення росіян з території РФ на територію Грузії.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Указом, підписаним 21 червня, туроператорам і турагентам рекомендовано утримуватися від реалізації туристичного продукту, що передбачає перевезення громадян до Грузії.

Документ прийнятий президентом "з метою забезпечення національної безпеки Російської Федерації, захисту громадян Російської Федерації від злочинних та інших протиправних дій".

Уряду РФ доручено вжити заходів щодо забезпечення повернення в РФ російських громадян, які тимчасово перебувають на території Грузії, а також їх багажу.

Указ набирає чинності з дня його підписання президентом.

Нагадаємо, в Грузії другий день тривають масові акції протесту. Внаслідок протестів біля парламенту Грузії 20 червня постраждали 240 осіб.

Антиросійський мітинг в Тбілісі став протестом проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що уряд Грузії зробив акт зради, оскільки впустив у країну і надав почесне місце в парламенті людині, що робила заяви в підтримку незалежності Абхазії і Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузин в Абхазії в 1993 році.

У п'ятницю стало відомо, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе пішов у відставку в зв'язку з масовими протестами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram