ГоловнаСвіт

На Конгресі США закликали заблокувати запуск криптовалюти Facebook

На Конгресі США закликали заблокувати запуск криптовалюти Facebook

Глава комітету Палати представників Конгресу США з питань фінансових послуг Максін Уотерс закликала Facebook почекати з запуском власної криптовалюти.

Про це повідомляє ВВС.

Уоутерс зазначила, що "через минуле компанії" Facebook слід погодитися заблокувати проект до завершення перевірки. Вона нагадала про історію з незаконним використанням даних користувачів соцмережі, що призвело до допитів керівництва Facebook на Конгресі.

У Facebook заявили, що з нетерпінням чекають, коли зможуть дати американським конгресменам відповіді на всі питання про нову криптовалюту.

У Facebook заявили, що очікують можливості відповісти на питання конгресменів.

Нагадаємо, раніше компанія Facebook офіційно оголосила про створення власної криптовалюти Libra, яка за планами розробників повинна стати конкурентом біткойна.

На початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, в тому числі, імовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональду Трампу, який в свою чергу використовував їх для політичної реклами. У квітні і травні 2018 року засновник Facebook Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

У вересні 2018 року соцмережа була атакована хакерами. За оцінкою Facebook, в результаті постраждали близько 29 млн користувачів. Під час нападу кіберзлочинці скористалися лазом в системі безпеки соцмережі, яка дозволяє побачити свою сторінку від імені інших користувачів. За словами віце-президента компанії Гая Росена, Facebook усунула уразливість.

У березні засновник соціальної мережі Марк Цукерберг пообіцяв захистити особисті дані користувачів Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram