ГоловнаСвіт

Boeing підписала контракт на 200 нових літаків серії МАХ

Нові лайнери отримає британський авіаконцерн, куди входять "Іберія" і "Брітіш Ейрвейз".

Boeing підписала контракт на 200 нових літаків серії МАХ
Фото: handerella.com

Компанія Boeing підписала перший за три місяці контракт на продаж літаків 737 MAX з британським авіаконцерном IAG, у який входять British Airways і Iberia. Про це повідомляє прес-служба авіаконцерну.

За даними The Wall Street Journal, IAG закупить 200 літаків моделей 737 MAX 8 і 737 MAX 10. Угоду підписали на авіасалоні Ле Бурже в Парижі. Літаки будуть у користуванні у British Airways.

Гендиректор авіаконцерну Віллі Волш назвав Boeing 737 MAX відмінним літаком, розповівши, що раніше на ньому літав як пілот. За його словами, він протестував попередню систему контролю і її оновлену версію. Комбінацію літаків 737-8 і 737-10 доставлять у проміжку 2023-2027 років і оснастять двигунами CFM Leap.

"Ми дуже раді підписати цей лист про наміри з Boeing і впевнені, що ці літаки стануть відмінним доповненням до короткого парку літаків IAG. Ми повністю довіряємо Boeing і очікуємо, що літак успішно повернеться в експлуатацію в найближчі місяці, отримавши схвалення органів регулювання", - сказав виконавчий директор IAG Віллі Волш.

Вартість літаків МАХ-8 становитиме орієнтовно 117 млн доларів, літаків МАХ-10 - 131 млн доларів.

Нагадаємо, в перший день найбільшого авіасалону Ле Бурже компанія Boeing не отримала жодного замовлення. Це пов'язують передусім із забороною на використання нових лайнерів серії МАХ після катастроф в Індонезії та Ефіопії. Розробники визнали причиною катастрофи збій в електроніці й оновили програмне забезпечення. Зараз літаки цієї серії очікують дозволу від агентства авіаційної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram