ГоловнаСвіт

Трамп анонсував розширену зустріч із Сі Цзіньпіном

Президент налаштований оптимістично і сказав, що зустріч може пройти дуже добре.

Трамп анонсував розширену зустріч із Сі Цзіньпіном
Президент США Дональд Трамп и президент Китая Си Цзиньпин во время встречи в Пекине, 09 ноября 2017.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп оголосив про плани розширеної зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном на саміті G20, який відбудеться в Японії 28-29 червня. Про це Трамп розповів, виступаючи у вівторок у Білому домі, передає CNN.

Трамп зазначив, що американські і китайські учасники переговорів відновлять діалог у середу напередодні запланованої зустрічі із Цзіньпіном у кулуарах саміту в Осаці.

«У мене дуже добрі стосунки із президентом Сі, - сказав Трамп, - подивимося, що буде. Думаю, маємо шанс. Китай хоче укласти угоду. Їм не подобаються тарифи».

Зазначають, що він був налаштований оптимістично і говорив, що зустріч може пройти дуже добре, незважаючи на провал попередніх переговорів.

У твіттері Трамп також підтвердив, що домовився із Сі Цзіньпіном про зустріч на саміті. «Була дуже хороша телефонна розмова з президентом Сі з Китаю. Наступного тижня у нас буде розширена зустріч у G-20 в Японії», - написав президент.

МЗС Китаю визнало, що Цзіньпін погодився провести переговори на G20, зазначивши, що обидві країни як найбільші економіки світу повинні відігравати провідну роль у «впровадженні довіри і життєздатності на світові ринки».

Нагадаємо, 11 червня Трамп знову пригрозив ввести мита на товари з КНР, якщо на саміті G-20 не відбудуться переговори з головою КНР. Він заявляв, що підвищить мита до 25% "або набагато вище" на товари з Китаю на загальну суму $300 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram