ГоловнаСвіт

11 людей загинули в китайській провінції Сичуань унаслідок землетрусу

Після основного удару в регіоні було зафіксовано понад 60 повторних поштовхів.

11 людей загинули в китайській провінції Сичуань унаслідок землетрусу
Фото: panama.ru

У південно-західній китайській провінції Сичуань стався землетрус магнітудою 6 балів. Поштовх призвів до руйнувань, унаслідок яких загинули 11 людей, ще 122 жителі отримали поранення. Про це повідомляє агентство Reuters.

Перший поштовх стався близько 8-ї ранку за місцевим часом, потім були "афтершоки" - повторні поштовхи магнітудою близько 2 балів. Повідомляють про більш ніж 60 "афтершоків".

У результаті землетрусу повністю або частково зруйновано значну кількість будинків, серйозно постраждали дороги і лінії електропостачання, зв'язку.

До постраждалих районів центральна і місцева влади доставляють намети, медикаменти, продукти харчування, питну воду. Для пошуку людей, які, ймовірно, залишаються під завалами, та усунення наслідків землетрусу залучили загони рятувальників і медиків Сичуані і деяких інших провінцій країни, а також близько 600 військовослужбовців.

Нагадаємо, найбільш руйнівний землетрус магнітудою 8 стався в Сичуані в 2008 році, тоді загинули або зникли безвісти, за офіційними даними, понад 87 тис. осіб. У 2017 році в результаті землетрусу в цьому регіоні обвалилася школа, тоді загинули 19 людей, постраждали більш ніж 250.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram