ГоловнаСвіт

Після зміни влади в Молдову повернувся лідер проросійської партії Ренато Усатий

Ордер на арешт Усатого скасовано.

Після зміни влади в Молдову повернувся лідер проросійської партії Ренато Усатий
Фото: facebook.com/RU1.md

Після зміни влади в Молдову повернувся лідер проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий.

Як повідомляє NewsMaker, він приїхав до країни на КПП "Скулень" з боку Румунії. Його відразу затримали у зв'язку з раніше висунутими звинуваченнями й доправили до Прокуратури з боротьби з організованою злочинністю й особливих справ.

Якийсь час Усатий провів на допиті, після чого вийшов з будівлі й повідомив, що прокуратура скасувала ордер на арешт, але поклала на нього обов'язок прибути на першу вимогу.

"З від'їздом Плахотнюка ситуація почала змінюватися щодня, і ми бачимо, що з'являються якісь проблиски. На жаль, для цього довелося провести понад два роки далеко від вас", - сказав Усатий прихильникам на мітингу біля прокуратури.

Усатий покинув Молдову наприкінці вересня 2016 року, а 24 жовтня того ж року суд у Кишиневі видав ордер на його арешт. Прокуратура звинуватила його в шахрайстві та замаху на вбивство банкіра Германа Горбунцова. Суд також оголосив Усатого в розшук.

Останні кілька місяців Усатий перебував за межами Росії, він проходив лікування і жив у Європі. На своїх сторінках у соцмережах раніше він повідомляв, що перебуває в Німеччині. Згідно з даними онлайн-бази міністерства внутрішніх справ Росії, його розшукують там у зв'язку з кримінальною справою.

Нагадаємо, що цього тижня Демократична партія Молдови, яка була при владі останніми роками, мусила піти в опозицію після формування більшості Партії соціалістів Республіки Молдова і блоку ACUM.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram