ГоловнаСвіт

Євросоюз привітав мирну передачу влади в Молдові

Сторони підтвердили курс у бік угоди про асоціацію Молдови і ЄС.

Євросоюз привітав мирну передачу влади в Молдові
Йоханнес Хан
Фото: EPA/UPG

В Євросоюзі привітали мирну передачу влади в Молдові і пообіцяли новому уряду підтримку. Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії за підсумками розмови єврокомісара з питань європейської політики сусідства Йоганнеса Гана з прем'єром Молдови Майєю Санду, пише Європравда.

"Комісар вітає мирну передачу влади і ті кроки прем'єр-міністра Санду, які вона вже зробила для початку здійснення програми реформ уряду. Він також високо оцінив наміри прем'єр-міністра просувати найбільш термінові реформи, в тому числі ті, які раніше обговорювалися з ЄС", - ідеться в повідомленні.

Комісар Ган також підкреслив готовність Європейського Союзу працювати з новим молдовським урядом.

"Влада Молдови відразу отримає допомогу і підтримку ЄС, як тільки почнуть роботу на благо громадян, сприяти верховенству закону і забезпечувати плюралізм думок у ЗМІ", - йдеться в повідомленні Єврокомісії.

І Ган, і Санду також підтвердили взаємну прихильність зміцненню та послідовному здійсненню угоди про асоціацію Молдови і ЄС.

Нагадаємо, уряд Молдови, створений Демократичною партією 20 січня 2016 року, пішов у відставку 14 червня. Тим самим питання про двовладдя в Молдові було вирішено на користь нового уряду, створеного в суботу, 8 червня, Партією соціалістів і правим блоком ACUM.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram