ГоловнаСвіт

60% жителів Південного Судану виявилися на межі голоду

Майже 7 мільйонів південносуданців відчуватимуть нестачу продуктів до кінця липня.

60% жителів Південного Судану виявилися на межі голоду
60% жителей Южного Судана оказались на грани голода
Фото: pbs.twimg.com

Майже 60% жителів Південного Судану, а це близько 7 мільйонів людей, опинилися на межі голоду. Про це йдеться в заяві Організації об'єднаних націй.

"У результаті конфлікту в країні, масового переміщення населення, посухи і високих цін на продукти харчування в Південному Судані виникла вкрай важка ситуація з продовольством. На межі голоду опинилися понад 60% населення", - йдеться в заяві.

За даними доповіді, до кінця липня цього року нестачу харчів відчуватимуть приблизно 6,96 млн південносуданців. Понад 21 тисяча з них опиняться на межі голодної смерті.

Крім того, в ООН побоюються, що криза в країні може посилитися. В Організації закликали міжнародне співтовариство надати допомогу жителям цієї африканської країни.

З 2013 року Південний Судан перебував у стані громадянської війни. Через збройний конфлікт в регіоні загинули тисячі людей, понад 2 млн стали вимушеними переселенцями.

У лютому 2017 року Організація Об'єднаних Націй оголосила в країні стан масового голоду. Такий стан оголошують, коли через голод помирають мінімум дві людини в день на кожні 10 тисяч населення.

Нагадаємо, в квітні Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликавши їх зберегти в країні довгоочікуваний мир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram