ГоловнаСвіт

Європейські країни готують санкції проти Мадуро і його топ-чиновників

Йдеться про фінансові обмеження і обмеження на поїздки.

Європейські країни готують санкції проти Мадуро і його топ-чиновників
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Низка європейських країн приступили до розгляду питання про санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро і деяких інших чиновників венесуельського уряду, повідомило агентство Associated Press.

За даними агентства, яке посилається на п'ять різних джерел, в обговоренні питання про введення фінансових обмежень і обмежень на поїздки беруть участь Великобританія, Франція, Німеччина, Іспанія і Нідерланди.

За словами джерел, хоча Мадуро входить у список посадовців, щодо яких плануються санкції, остаточного рішення немає. Групі із зазначених країн необхідно подолати внутрішні розбіжності, перш ніж вийти з офіційною пропозицією до виконавчої влади ЄС.

Тим часом учасники переговорів згодні, що санкції слід вводити стосовно військовослужбовців і співробітників судових органів, які зіграли важливу роль в арешті союзників лідера опозиції Хуана Гуайдо.

При цьому представник міністерства закордонних справ Іспанії заявив, що вони не хотіли б, щоб їхні рішення негативно вплинуло на посередницькі зусилля Норвегії між представниками Мадуро і Гуайдо.

Нагадаємо, у Венесуелі вже кілька місяців триває політична і економічна криза. Проти країни введено низку міжнародних санкцій, проте в обхід обмежень країна отримала 570 мільйонів доларів від продажу золота. В результаті останніх угод золотовалютні резерви Венесуели опустилися до найнижчого за останні 29 років рівня в 7,9 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram