ГоловнаСвіт

Кораблі ВМС США патрулюють Оманську затоку, де відбулася атака на танкери

Кораблі ВМС США патрулюють Оманську затоку, де відбулася атака на танкери
Фото: lluban.by

У Білому домі США вивчають повідомлення про напад на два нафтові танкери в Оманській затоці. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на представника Білого дому Сару Сандерс.

"Нам відомо про повідомлення про атаки на танкери в Оманській затоці. США надають допомогу і продовжать оцінювати ситуацію", - заявила Сандерс агентству в письмовому коментарі.

Раніше сьогодні стало відомо, що два нафтові танкери зазнали нападу в Оманській затоці. За даними іранського телеканалу Press TV, в Оманській затоці вранці в четвер прогриміли два вибухи.

Агентство Bloomberg з посиланням на джерела в порту Ель-Фуджайра в ОАЕ повідомляє, що в Оманській затоці горить танкер Front Altair. Сигнал про лихо з танкера надійшов в Ель-Фуджайра, місця розташування самого танкера агентство не вказує.

Також у результаті атаки постраждав танкер, що прямував із Саудівської Аравії в Сінгапур. ЗМІ повідомляють, що йдеться про танкер Kokuka Courageous. В Ірані повідомили, що прийшли на допомогу 44 морякам, які зазнали аварії в Оманській затоці.

Напад стався через місяць після того, як в Оманській затоці атакували чотири танкери з нафтою, призначеною для експорту в США. За висновками експертів, їх підірвали мінами. Вибухові пристрої встановили бойові водолази неназваної іноземної держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram