ГоловнаСвіт

Трамп анонсував безвіз для поляків

"Ми приймемо рішення в найближчі, напевно, 90 днів".

Трамп анонсував безвіз для поляків
Фото: EPA/UPG

Представники США і Польщі 12 червня підписали угоду, яка є важливим кроком на шляху Польщі до безвізового режиму.

Як повідомляє "Польське радіо", договір про посилення співпраці в галузі запобігання та боротьби зі злочинністю підписали заступник міністра внутрішніх справ Польщі Кшиштоф Козловський і заступник міністра внутрішніх справ США Девід Пескоке.

За даними польського МВС, цей договір - важливий крок на шляху Польщі до безвізового режиму з США. "Це принесе відчутну вигоду як для безпеки Польщі, так і США. Укладення і виконання положень угоди є однією з умов включення Польщі в програму безвізового режиму з США (Visa Waiver Program)", - сказано в повідомленні.

Під час брифінгу в Білому домі президент США Дональд Трамп сказав, що безвіз для Польщі може бути надано "доволі скоро".

"Ми просуваємося дуже добре. Як ви знаєте, це непросте питання, але ми підходимо до нього. Ми дозволяємо дуже небагатьом країнам приєднуватися [до програми], проте Польща - одна з країн, які ми розглядаємо. Тож ми приймемо це рішення в найближчі, напевно, 90 днів", - сказав американський лідер.

Visa Waiver Program поширюється на 38 країн і територій, серед яких переважно країни Західної Європи, а також Японія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія, Чилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram