ГоловнаСвіт

Дуда та Трамп підписали декларацію про розширення американського військового контингенту в Польщі

До Польщі прибуде більш ніж тисяча американських солдатів.

Дуда та Трамп підписали декларацію про розширення американського військового контингенту в Польщі
Дуда и Трамп

Президент Польщі Анджей Дуда і президент США Дональд Трамп у Вашингтоні підписали декларацію про співпрацю у сфері оборони щодо присутності збройних сил США на території Польщі.

Про це повідомляє RMF24.

Згідно з декларацією, США планують у найближчому майбутньому збільшити свою нинішню військову присутність у Польщі більш ніж на 1 тис. солдатів.

"Польща і США переконані, що присутність військового персоналу США в Польщі зміцнює зусилля НАТО щодо захисту Польщі, Сполучених Штатів і Альянсу", - наголошується в заяві.

Планується створення Командування передової дивізії США в Польщі, а також створення і спільне використання збройними силами США та Польщі Центру бойової підготовки в Дравсько-Поморському і в підсумку - в декількох інших місцях на Віслі.

США мають намір і надалі надавати підтримку озброєним силам Польщі в створенні Центру бойової підготовки, забезпечуючи присутність американських радників.

Фото: twitter.com/whitehouse

Також, згідно з угодою, в Польщі планують створити ескадрильї американських безпілотних літальних апаратів MQ-9, призначених для розвідувальних операцій.

Раніше президент США Трамп заявляв, що остаточно питання про збільшення американської військової присутності в Польщі не вирішене, проте сам він обмірковує можливість перекидання туди з Німеччини додатково 2 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, Польща також планує відмовитися від пострадянських військових літаків і купити військову техніку новітньої, п'ятої генерації, зокрема американські літаки F-35.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram