ГоловнаСвіт

Трамп знову пригрозив ввести мита на товари з КНР, якщо не буде переговорів з Сі Цзіньпіном

Президент США заявив, що він може ввести тарифи в розмірі 25% "або набагато вище".

Трамп знову пригрозив ввести мита на товари з КНР, якщо не буде переговорів з Сі Цзіньпіном
Президент Китая Си Цзиньпин и президента США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив, що підвищить мита на товари з Китаю на загальну суму $300 млрд, якщо в нього не відбудуться переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном під час саміту G20 в Японії. Про це Дональд Трамп заявив журналістам у Білому домі, передає агентство Bloomberg.

Трамп заявив, що він може ввести тарифи в розмірі 25% або "набагато вище, ніж 25%" на китайські товари на $300 мільярдів. "Ми ніколи не отримували 10 центів з Китаю, і тепер ми отримуємо багато грошей з Китаю", - сказав президент.

Відзначають, що торгові переговори з Китаєм зайшли в глухий кут минулого місяця після того, як Трамп звинуватив Пекін у невиконанні умов попередньої угоди. Відтоді між країнами загострилися торговельні відносини.

У понеділок під час інтерв'ю на CNBC Трампа запитали, чи буде введено мита негайно, якщо зустріч з китайським лідером не відбудеться. "Так, їх буде введено", - відповів президент телеканалу, висловивши впевненість, що їм усе ж таки вдасться дійти згоди з Сі Цзіньпіном.

"Я вважаю, що наші розбіжності можна дуже легко подолати", - зазначив Дональд Трамп і підкреслив, що в нього "відмінні взаємини" з головою КНР. "Він насправді неймовірний хлопець, чудова людина. Він дуже сильний, дуже розумний, але він за Китай, а я за Сполучені Штати", - сказав Трамп.

Саміт G20 відбудеться в Осаці з 28 по 29 червня. Там запланована зустріч лідерів США і Китаю.

Мита на низку китайських товарів почали підвищуватися з 10 травня, про що Трамп заявляв заздалегідь. Митні збори на товари загальною сумою в 200 млрд доларів зросли з 10 до 25%. При цьому на деякі товари 25% мита були встановлені ще раніше.

Крім того, 11 травня Трамп розпорядився розширити мита на китайські товари до $300 млрд. Тоді він теж говорив про міцні відносини з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram