ГоловнаСвіт

У Росії главу чеченського "Меморіалу" звільнили достроково

Тітієв був засуджений до чотирьох років колонії за зберігання наркотиків.

У Росії главу чеченського "Меморіалу" звільнили достроково
Оюб Титиев
Фото: novayagazeta.ru

Шалінський міський суд Чечні задовольнив клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення керівника чеченського представництва правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва, засудженого на чотири роки колонії-поселення за зберігання наркотиків.

Засідання відбувалося в колонії-поселенні в Аргуні, передає Интерфакс.

У клопотанні адвоката правозахисника зазначалося, що Тітієв "не здійснював дисциплінарних проступків за весь час утримання під вартою, суворо дотримується правил внутрішнього розпорядку колонії, сумлінно виконує роботи з благоустрою території та гуртожитку, бере участь у виховних заходах, займається спортом, багато читає, дотримується традиції ісламу, у нього є сім'я, з якою він підтримує зв'язок, і постійне місце роботи".

Адвокат наполягав на тому, що Тітієв "не потребує подальшого відбування призначеного йому покарання, оскільки він усвідомлює свою роль у житті суспільства і послідовно реалізовує себе як добропорядного і законослухняного громадянина нашої країни".

Шалінський міський суд Чечні 18 березня засудив Тітієва до чотирьох років колонії-поселення, визнавши його винним у зберіганні наркотиків у великому розмірі (частина 2 статті 228 КК РФ).

Оюба Тітієва затримали 9 січня 2018 року. Його заарештували за звинуваченням у зберіганні наркотиків. За словами правозахисника, справу проти нього сфабриковано, а пакет з марихуаною йому в машину підкинули поліцейські. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва.

У листопаді 2018 року Тітієву вручили правозахисну премію Парламентської асамблеї Ради Європи імені Вацлава Гавела - просто в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram