ГоловнаСвіт

Німеччина і Росія підписали договір про поглиблення економічної співпраці

"Мета програми - підвищення ефективності економіки РФ за допомогою німецьких технологій".

Німеччина і Росія підписали договір про поглиблення економічної співпраці

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр і міністр економічного розвитку Росії Максим Орєшкін затвердили програму "Партнерство для ефективності".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що мета програми - підвищення ефективності економіки РФ за допомогою німецьких технологій. Планується співпраця в поліпшенні продуктивності праці, підготовці та підвищенні кваліфікації співробітників, а також обмін досвідом та інформацією про відповідні правові норми.

Після прийняття нової ініціативи Альтмайєр визнав наявність суттєвих невирішених проблем у відносинах Берліна та Москви.

"Конфлікти призвели до колосального зниження розвитку європейсько-російських відносин, тому ми хочемо цю співпрацю інтенсифікувати в рамках можливого", - сказав він.

Підписаний документ, за словами Альтмайєра, визначає рамки співпраці. Міністр економіки Німеччини пообіцяв докладати зусиль до того, щоб німецькі інвестиції в Росії отримували необхідний захист від ризиків, і вказав на нещодавнє відкриття заводу Daimler під Москвою і "великі інвестиційні плани інших німецьких компаній".

Одночасно Альтмайєр наголосив, що санкції ЄС проти РФ залишаться чинними, "поки не буде усунуто причини, які зіграли вирішальну роль в їх прийнятті". За його словами, Євросоюз очікує повної реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі після приходу до влади нового президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше Альтмайєр заявляв, що санкції проти РФ збережуться, доки не зникнуть причини їх введення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram