ГоловнаСвіт

В Австралії конфіскували 1,6 тонни метамфетаміну

Вартість вилученого оцінюють у 840 млн доларів США.

В Австралії конфіскували 1,6 тонни метамфетаміну
Фото: bbc.com

В Австралії в порту Мельбурна поліцейські конфіскували рекордну кількість наркотику метамфетаміну - 1,6 тонн. Про це повідомляє BBC.

Голова прикордонної служби Австралії Крейг Палмер заявив, що це найбільша партія метамфетаміну, яку прикордонники коли-небудь бачили в цій країні. Влада заявила, що вилучені 1,6 тонни - це понад 13% усіх наркотиків, вилучених у штаті Вікторія минулого року.

Крім того, у вакуумному упакуванні в стереодинаміках правоохоронці виявили 37 кг героїну.

Вартість вилученого оцінюють в 1,2 млрд австралійських доларів (840 млн доларів США). Наркотики транспортували з Таїланду і планували реалізувати на австралійській території.

Поліція Австралії ініціювала розслідування, проте поки що не затримала підозрюваних. Щоб знайти винних, правоохоронці також звернулися до громадськості по допомогу.

Нагадаємо, на початку травня 2019 року в порту Одеси затримали рекордну партію кокаїну, який змішали у відрах з фарбою.

У ДФС зазначили, що ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак наявність наркотиків у вантажі встановити неможливо. Митники визначили вантаж як із "потенційно високим ризиком для можливого перевезення наркотиків" й ініціювали відбір зразків, у яких знайшли кокаїн.

Розрахунок наркоторговців був простим: "законно" ввезти в Україну на адресу одного з вітчизняних підприємств змішаний з лакофарбовими матеріалами наркотик, а потім виділити його в нарколабораторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram