ГоловнаСвіт

Консультативну місію ЄС в Україні очолить гендиректор фінської митниці

Професійний досвід Хартікайнена включає понад 20 років роботи на держслужбі, зокрема в МВС.

Консультативну місію ЄС в Україні очолить гендиректор фінської митниці
Антти Хартикайнен
Фото: euam-ukraine.eu

Новим головою Консультативної місії Європейського Союзу з реформи сектору громадянської безпеки в Україні (КМЄС) призначений гендиректор фінської митниці Антті Теему Хартікайнен.

Про це повідомляється на сайті КМЄС.

Хартікайнен офіційно візьметься за виконання своїх обов'язків з 1 липня 2019 року, а його повноваження будуть діяти до 30 червня 2020 року.

Відповідне рішення було прийнято Комітетом з політики і безпеки.

Антті Хартікайнен - чинний генеральний директор фінської митниці. Раніше він був керівником місії з прикордонної допомоги Лівії, заступником голови місії з прикордонної допомоги Молдові та Україні, а також керівником підрозділу в Консультативній групі ЄС у Вірменії. Його професійний досвід включає понад 20 років роботи на державній службі Фінляндії, зокрема в Міністерстві внутрішніх справ.

Хартікайнен змінить на посаді голови КМЄС Кястутіса Ланчинскаса, який очолював місію з 1 лютого 2016 року. До призначення на цю посаду Ланчинскас із січня 2009 року був начальником Вільнюського округу поліції, а до цього - заступником генерального комісара поліції Литви.

Нагадаємо, EUAM Ukraine - неозброєна цивільна місія, яка не має виконавчих повноважень. Її штаб-квартира розташована в Києві. Консультативна місія ЄС з реформування сектору громадянської безпеки України була офіційно заснована 1 грудня 2014 року. Її мандат передбачає підтримку українських держорганів у реформуванні сектору безпеки.

Місія є одним із центральних елементів ЄС у посиленні підтримки української влади після Євромайдану.

Робота місії спрямована на зміцнення і підтримку реформ держустанов, таких як поліція, правоохоронні органи, судова влада в цілому і прокуратура зокрема. Цей процес покликаний відновити довіру українського народу до служб безпеки, які переслідуються за звинуваченнями в корупції і зловживанні службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram