ГоловнаСвіт

Чехія подвоїла квоту на працевлаштування українців

Квота збільшена до 40 тисяч чоловік.

Чехія подвоїла квоту на працевлаштування українців
Фото: gazeta.ua

Уряд Чехії подвоїв річні квоти з прийому трудових ресурсів з України. Про це повідомив 3 червня міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек, передає Радіо Прага.

"Якщо досі кількість нових працівників, які могли протягом одного року приїхати для працевлаштування в Чехії, становила 19 600, то тепер їх кількість збільшено до 40 000 осіб", - йдеться в повідомленні.

На засіданні уряду було схвалено висунуту МЗС пропозицію про підвищення кількості прийнятих заяв консульством Чеської Республіки у Львові в рамках особливого режиму для кваліфікованих робочих ресурсів з України. Також був прийнятий "Особливий порядок для українських працівників сільськогосподарської та харчової промисловості".

Раніше МЗС Чехії вже вказувало у документах, поданих уряду, що обсяги дозволів на роботу, що виділяються в рамках режиму "Проект Україна" недостатні, а термін очікування подання документів на "робочу карту" перевищує 80 днів, тому близько 20% українців відмовляються від наміру поїхати на роботу в Чехію. За даними Економічної палати термін очікування в консульстві Чеської Республіки у Львові становить 105 днів.

За даними Мінпраці Чехії, на кінець 2018 року в країні було працевлаштовано 121 086 громадян України, що становить понад 20% всіх працюючих в республіці іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram