ГоловнаСвіт

США готові почати переговори з Іраном без попередніх умов, - Помпео

Держсекретар США відреагував на заяву іранського президента.

США готові почати переговори з Іраном без попередніх умов, - Помпео
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

США готові почати переговори з Іраном без висунення попередніх умов. Про це держсекретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив у неділю, 2 червня, під час зустрічі з главою МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассісом, передає Радіо Свобода.

Ситуація навколо Ірану була однією з головних тем зустрічі. Швейцарія представляє інтереси США в Ірані, оскільки між країнами немає дипломатичних відносин.

Слова Помпео були реакцією на висловлювання іранського президента Хассана Рухані, який напередодні виступив за переговори з Вашингтоном, якщо Сполучені Штати "проявлять повагу" до Ірану.

Водночас держсекретар зазначив, що США будуть продовжувати чинити тиск на Іран, щоб обмежити його "шкідливу активність" на Близькому Сході.

Минулого року Сполучені Штати назвали 12 пунктів, за якими очікують від Ірану зміни політики. Мова йде, зокрема, про припинення підтримки організацій, які Вашингтон вважає терористичними, і про згортання ракетної програми.

Нагадаємо, адміністрація Дональда Трампа вийшла з так званої ядерної угоди з Іраном і відновила дію санкцій проти цієї країни, включаючи заборону на експорт нафти - незважаючи на заперечення країн ЄС і Росії.

Останніми тижнями ситуація ще більше загострилася, США заявили про відправлення додаткових військових і військової техніки на Близький Схід через загрозу з боку Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram