ГоловнаСвіт

В Україні затримали колишнього співробітника МВС Грузії

Іноземець проходить по базі Інтерполу.

В Україні затримали колишнього співробітника МВС Грузії
Фото: EPA/UPG

В Україні затримали колишнього співробітника крайової поліції Самегрело - Земо-Сванеті МВС Грузії Георгія Самушия.

Про це пише "Новини-Грузія" з посиланням на місцеву генпрокуратуру.

Самушия проходить в одній із десятка кримінальних справ, які були розпочаті проти колишніх високопоставлених чиновників після зміни влади в Грузії. На батьківщині його звинувачують у незаконному позбавленні волі та тортурах, йому загрожує до 17 років в'язниці.

Прес-служба Держприкордонслужби України напередодні повідомила про затримання в Запоріжжі громадянина Грузії, який перебував у базі даних Інтерполу за підозрою в незаконному позбавленні волі людини. Він прилетів рейсом з Барселони.

Водночас "Новини-Грузія" пише, що до останнього часу Самушия перебував у Франції, де намагався отримати політичний притулок. Після того, як йому було відмовлено в притулку, він вирушив в Італію.

За версією слідства, 28 липня 2012 року в місті Зугдіді Самушия і ще двоє осіб, яких досі не встановлено, без будь-яких правових підстав незаконно позбавили волі жителя Гальського району Абхазії.

Як стверджують, він силою посадив його у свій службовий автомобіль, надів наручники, накинув на голову мішок і перевіз до адміністративної будівлі Військової поліції в Тбілісі. Там, за версією слідства, від чоловіка вимагали визнати підготовку теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram