ГоловнаСвіт

Меркель: США були і залишаться найважливішим партнером Німеччини, незважаючи на розбіжності

Канцлер провела зустріч з держсекретарем США Помпео.

Меркель: США були і залишаться найважливішим партнером Німеччини, незважаючи на розбіжності
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель підкреслила важливість тісних відносини Німеччини і США, незважаючи на низку серйозних розбіжностей.

Про це вона заявила перед зустріччю з держсекретарем США Майком Помпео в Берліні, передає Deutsche Welle.

"Сполучені Штати були і залишаться найважливішим партнером Німеччини за межами Європи", - сказала Меркель.

Одночасно вона нагадала про існування багатьох спірних питань між ФРН і США, серед яких - атомна угода з Іраном, конфлікти в Афганістані та Сирії, "крихка ситуація" в Лівії і німецько-американська співпраця з питань Росії й України.

"Ви бачите, що за 45 хвилин нам необхідно обговорити безліч тем. Ми будемо обговорювати їх у дусі партнерства, і, звісно, у нас будуть контакти і надалі", - пообіцяла канцлер.

Помпео, своєю чергою, сказав, що Німеччина - великий, важливий партнер і союзник США. Він висловив задоволення проведеними раніше переговорами з головою МЗС Німеччини Хайко Масом і зазначив: "Нашим двом країнам належить ще багато роботи разом з нашими партнерами по НАТО і з усіма нашими союзниками, щоб гарантувати безпеку для наших країн, мир і стабільність у всьому світі, наскільки це тільки можливо".

Після переговорів з Помпео Меркель зустрінеться з заступником голови КНР Ван Цишанем. Напередодні, виступаючи з промовою в Гарвардському університеті, канцлер Німеччини розкритикувала протекціоністську політику США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram