ГоловнаСвіт

Ассанж не зміг дати свідчення в суді через стан здоров'я

Тюремна влада перевела його до медчастини.

Ассанж не зміг дати свідчення в суді через стан здоров'я
Джулиан Ассанж в посольстве Эквадора
Фото: EPA/UPG

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, якого раніше перевели до медичної частини в лондонській в'язниці Бельмарш, не даватиме свідчень у суді навіть через відеозв'язок, тому що занадто хворий. Про це заявив його адвокат, повідомляє The Guardian.

"Джуліан Ассанж занадто хворий, щоб брати участь у відеозв'язку в запланованому слуханні з приводу його можливої екстрадиції в США", - сказав захисник.

У WikiLeaks стурбовані станом здоров'я Ассанжа, передає Reuters.

"Упродовж семи тижнів у Бельмарші його здоров'я продовжувало погіршуватися, він різко втратив вагу. Рішення тюремної влади про переведення його до медичної частини говорить саме за себе", - сказано в заяві.

Нагадаємо, сьогодні мало відбутися судове засідання у справі про екстрадицію Ассанжа в США. Наступне слухання заплановано на 12 червня.

Сполучені Штати вимагають екстрадиції з Британії 47-річного Ассанжа, якому в США за 18 звинуваченнями загрожують десятки років в'язниці, якщо його визнають винним. На думку американського адвоката Баррі Поллака, звинувачення є безпрецедентними і висунуті Ассанжу за спробу інформувати про кроки уряду США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram