ГоловнаСвіт

У Росії депутат приніс на засідання кота на знак протесту проти "м'яких лапок"

Учасники обговорювали введення заборони на оніхектомію - видалення кігтів у тварин.

У Росії депутат приніс на засідання кота на знак протесту проти "м'яких лапок"
Фото: cтоп-кадр видео

Депутат закзборів Свердловської області Росії В'ячеслав Вегнер приніс на засідання комітету з аграрної політики свого кота на знак протесту проти оніхектоміі (ампутація фаланг пальців з кігтем), яку проводять домашнім тваринам.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У своєму Facebook Вегнер пізніше написав, що на цю процедуру своїх вихованців "відправляють варвари, яким шкода свої дорогі дивани, килими та сукні".

"Любиш котика, люби і кігтики", - сказав він.

На засіданні обговорювали пропозицію заборонити робити тваринам операцію "м'які лапки", якщо для цього немає показань. Заборона подібних операцій передбачена Європейською конвенцією про захист тварин. У підсумку депутати підтримали пропозицію Вегнера.

Нагадаємо, в Україні з літа 2017 року посилили покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Так, знущання з тварин, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

7 серпня 2018 року в Одесі вперше в історії України було оголошено підозру за жорстоке поводження з домашніми тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram