ГоловнаСвіт

Трансгендер уперше став мером в Італії

Успішний адвокат у кримінальних справах, 40-річний Негрі був жінкою ще п'ять років тому.

Трансгендер уперше став мером в Італії
Фото: facebook.com/avvocatonegri

Джанмарко Негрі - юрист, якого до зміни статі звали Марія, - здобув перемогу на виборах мера італійського міста Тромелло.

Успішний адвокат у кримінальних справах, 40-річний Негрі був жінкою ще п'ять років тому, передає ВВС.

До того, як стати політиком, Негрі був активним захисником прав сексуальних меншин і навіть брав участь у телепередачі Love me gender, у якій розповідав про проблему самоідентифікації та свою непросту долю.

У Тромелло, населення якого налічує менш як 4 тисячі осіб, Негрі набрав 37,5% голосів, ставши першим мером трансгендером в історії країни.

На своїй сторінці у "Фейсбуці" Негрі закликав усіх охочих прийти, щоб ознайомиться з його передвиборною програмою. Вона проходила під слоганом CambiaMenti per Tromello, який у перекладі з італійської набуває подвійного сенсу: "Зміни для Тромелло" або "Змінюючи мислення Тромелло".

Мало хто в невеликому місті на півночі Італії вірив у перемогу Негрі. Він вирвався в переможці, обійшовши трьох основних суперників, серед яких були заступник чинного мера Антоніо Павія і кандидат від керівної в Італії правої партії "Ліга" (вона також набрала в країні більшість голосів на виборах до Європарламенту 26 травня).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram