ГоловнаСвіт

Президент Австрії відправив уряд у відставку

Президент Австрії відправив уряд у відставку
Александр Ван дер Беллен
Фото: EPA/UPG

Президент Австрії Александер ван дер Беллен сьогодні, 28 травня, відправив у відставку уряд на чолі з Себастьяном Курцем. Про це повідомляє Der Standard.

Курц провів на своїй посаді 525 днів - це найкоротший термін голови уряду Австрії, і це перший випадок у післявоєнній історії країни, коли кабінет міністрів відправили у відставку.

Федеральний президент доручив тепер уже колишньому міністру фінансів країни Хартвігу Легеру, який тиждень тому став тимчасовим віце-канцлером, виконувати обов'язки Курца до того моменту, поки не буде призначено тимчасового голова уряду.

Вибори повинні відбутися у вересні.

Нагадаємо, вчора парламент Австрії виніс вотум недовіри уряду Курца. Урядову кризу спровокувала публікація відеозапису німецькими виданнями Spiegel і Sueddeutsche Zeitzung, на якому колишній віце-прем'єр Австрії Хайнц-Крістіан Штрахе спілкується з якоюсь передбачуваною заможною росіянкою, яка пропонує гроші і підтримку на виборах в обмін на відповідні послуги. Відео було знято на Ібіці в липні 2017 року - незадовго до останніх парламентських виборів в Австрії в жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram