ГоловнаСвіт

ПАРЄ просуває рішення на користь Росії

Російській делегації можуть повернути право голосу.

ПАРЄ просуває рішення на користь Росії
Фото: kapital.com

Парламентська асамблея Ради Європи просуває питання, яке може ускладнити накладення санкцій на російську делегацію в Асамблеї.

Таке рішення є в проекті порядку денного засідання ПАРЄ 24-28 червня, повідомляє Укрінформ.

"Згідно з проектом порядку денного сесії ПАРЄ в червні (24-28 червня) Бюро асамблеї на засіданні сьогодні в Парижі включило доповідь Петрі Де Саттер (делегат від Бельгії) зі "зміцнення процесу прийняття рішень Парламентської асамблеї" щодо повноважень і права голосу", - повідомили в раді Європи.

Тому бюро ПАРЄ просить комітет з питань регламенту прийняти це рішення на засіданні 3 червня.

Нагадаємо, на квітневій сесії в 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів за анексію Криму. З того часу РФ фактично бойкотує засідання Асамблеї та вимагає відновлення її прав у повному обсязі. У червні 2017 року Росія відмовилася платити членські внески до Ради Європи до відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ. З січня 2018 року триває кампанія за повернення делегації РФ до складу ПАРЄ.

У травні 2019 року міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна може вийти з мінських угод, якщо Рада Європи зніме санкції з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram