ГоловнаСвіт

Курц призначив нових міністрів після скандалу через відео з "багатою росіянкою"

В Австрії можуть пройти дострокові парламентські вибори.

Курц призначив нових міністрів після скандалу через відео з "багатою росіянкою"
Фото: EPA/UPG

Канцлер Австрії Себастьян Курц в середу призначив нових глав міністерств оборони, внутрішніх справ, транспорту і праці, а також вибрав нового віце-канцлера, передає Інтерфакс-Україна.

"Мета президента, і моя, звичайно ж, полягає в тому, щоб зробити все можливе на цьому етапі для забезпечення стабільності в Австрії", - заявив він журналістам перед першим засіданням тимчасового кабінету міністрів.

Так, новим віце-канцлером Австрії став міністр фінансів Хартвіг Льогер. МВС очолив колишній суддя Верховного суду Австрії Екарт Ратц, міністерство транспорту - колишній директор управління повітряного руху Валері Хакль, міністерство оборони - генерал-майор Йохан Люіф, який раніше обіймав посаду заступника начальника генштабу, а міністерство праці та соціальних питань - Вальтер Плотнер, який раніше займав високі посади в цьому відомстві.

Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен привів до присяги нових членів уряду.

Раніше Курц виступив з ініціативою проведення дострокових парламентських виборів. Як очікується, вони можуть пройти у вересні 2019 року, точна дата поки не призначена.

Скандал з відеозаписом за участю колишнього віце-канцлера і лідера правої Австрійської партії свободи (АПС) Хайнц-Крістіана Штрахе спровокував в Австрії урядову кризу, Штрахе покинув обидві посади. Партія Штрахе утворює правлячу коаліцію з Австрійською народною партією Себастьяна Курца.

На відео Штрахе перед парламентськими виборами в 2017 році веде переговори з нібито багатою росіянкою, жінка пропонує політику гроші і підтримку на виборах в обмін на відповідні послуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram