ГоловнаСвіт

Ізраїль і ХАМАС уклали перемир'я на півроку

Загострення відносин між Ізраїлем і Палестинською автономією виникло на початку травня.

Ізраїль і ХАМАС уклали перемир'я на півроку
Боевики ХАМАС
Фото: EPA/UPG

Ізраїль і палестинський воєнізований рух ХАМАС, який контролює сектор Газа, домовилися про перемир'я на півроку.

Про це в понеділок ізраїльська газета The Times of Israel, передає Інтерфакс.

Палестинці зі свого боку пообіцяли припинити безлади на кордоні сектора Газа і Ізраїлю і підтримувати буферну зону на 300 метрів уздовж кордону.

В обмін на це Ізраїль розширить рибальську зону в районі сектора Газа для палестинських рибалок, а також дозволить ввозити медикаменти в анклав.

На початку травня повідомлялося, що Ізраїль і Палестина за посередництва Єгипту досягли угоди про припинення вогню в секторі Газа.

Загострення відносин між Ізраїлем і Палестинською автономією відбулося напередодні міжнародного музичного конкурсу "Євробачення". З 4 травня станом на 6 травня палестинські бойовики здійснили запуск близько 450 ракет по Ізраїлю, ізраїльські ВПС атакували більш ніж 200 об'єктів рухів ХАМАС і "Ісламський джихад" в Газі. Підсумками ударів ізраїльських ВПС по сектору Газа стала загибель 23 палестинців, 10 з них - бойовики угруповань ХАМАС і "Ісламський джихад".

Угруповання ХАМАС в липні 2007 року взяло під контроль сектор Газа під час військового конфлікту з палестинським рухом ФАТХ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram