ГоловнаСвіт

Екс-президент Вірменії Кочарян вийшов на свободу після п'ятимісячного арешту

Він перебував під вартою з грудня 2018 року, це був його вже другий арешт.

Екс-президент Вірменії Кочарян вийшов на свободу після п'ятимісячного арешту
Фото: Haqqin.az

Вірменський суд у суботу, 18 травня, ухвалив рішення звільнити другого президента країни Роберта Кочаряна, який перебував під арештом за звинуваченням у поваленні конституційного ладу.

Про це пише "Новини-Вірменія".

Кочаряна випустили на свободу під особисті гарантії лідера невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (Арцах) Бако Саакяна і його попередника на цій посаді Аркадія Гукасяна. Вони виплатили як заставу по 500 тисяч драмів (понад 1000 доларів).

Після цього Кочарян покинув ізолятор Служби національної безпеки в Єревані на автомобілі.

Він перебував під вартою з грудня 2018 року, це був його вже другий арешт.

Кочаряну, який обіймав пост глави держави в період з 1998 по 2008 рік, були висунуті звинувачення в поваленні конституційного ладу у Вірменії (у справі про заворушення 1-2 березня 2008 року) й отриманні хабара в особливо великих розмірах (за іншою кримінальною справою). 

Вірменська опозиція на чолі з першим президентом Левоном Тер-Петросяном, який балотувався на президентських виборах 19 лютого 2008 року і програв їх, проводила з 20 лютого в центрі Єревана мітинги, висловлюючи невдоволення підсумками голосування. Акції протесту вилилися 1-2 березня 2008 року в безлади та сутички мітингувальників із силами правопорядку, у результаті яких загинули десять осіб, понад 200 були поранені.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram