ГоловнаСвіт

Євросоюз виключив Бермуди, Барбадос і Арубу з "чорного списку" офшорних територій

Аруба внесла необхідні зміни в законодавство, а Бермудські острови і Барбадос пообіцяли зробити це найближчим часом.

Євросоюз виключив Бермуди, Барбадос і Арубу з "чорного списку" офшорних територій
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз виключив британську заморську територію Бермудських островів, голландсько-карибський острів Аруба і Барбадос з чорного списку податкових укриттів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Ці три острови були додані в список у березні, оскільки впродовж декількох місяців їм не вдавалося змінити свої податкові правила, які, на думку ЄС, можуть сприяти ухиленню від сплати податків в інших країнах.

Аруба вже внесла необхідні зміни до свого законодавства, а Бермудські острови і Барбадос узяли на себе зобов'язання і були переміщені в так званий "сірий список" країн, які все ще перебувають під пильною увагою ЄС щодо їх податкової практики.

У чорному списку залишаються Об'єднані Арабські Емірати, Оман, три території США: Американське Самоа, Гуам і Віргінські острови, Беліз, Фіджі, Маршаллові острови, Вануату, Домініка, Самоа і Тринідад і Тобаго.

Держави, занесені в чорний список, потерпають від збитку репутації і суворішого контролю за операціями з ЄС.

Нагадаємо, ЄС створив чорний список у грудні 2017 року після розкриття широко поширених схем ухилення від сплати податків, що використовуються корпораціями та заможними особами для зниження своїх податкових рахунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram