ГоловнаСвіт

Суд США зобов'язав Мін'юст країни опублікувати секретні фрагменти "російської доповіді" Мюллера

Ідеться про фрагменти, пов'язані з екс-радником Трампа з безпеки Майклом Флінном.

Суд США зобов'язав Мін'юст країни опублікувати секретні фрагменти "російської доповіді" Мюллера
Фото: EPA/UPG

Федеральний суд США постановив опублікувати в повному обсязі фрагменти доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера. Рішення виніс суддя округу Колумбія Еммет Салліван у четвер, 16 травня, повідомляє Washington Times.

Ідеться про ті фрагменти доповіді, які стосуються екс-радника президента США Дональда Трампа з безпеки Майкла Флінна і були відредаговані з міркувань таємності. Це перше в історії США судове розпорядження, яке зобов'язує Мін'юст розсекретити окремі частини підготовленого ним звіту.

Флінн повідомив команду спецпрокурора Мюллера, що особи, пов'язані з адміністрацією Трампа і Конгресом США, намагалися вплинути на характер його співпраці зі слідчими, які займалися вивченням можливого втручання РФ у вибори американського президента.

На доказ своїх слів генерал-лейтенант у відставці надав аудіозапис однієї з таких бесід, ідеться в документах, направлених до суду прокуратурою.

Інформації про фігурантів, з якими Майкл Флінн був у контакті, а також зміст діалогу не розголошують.

Суддя Салліван розпорядився надати йому копію аудіозаписів і оприлюднити їх. Окрім того, він зажадав довести до відома громадськості стенограми телефонних переговорів Майкла Флінна з російськими офіційними особами, включаючи Сергія Кисляка, який займав на той момент посаду посла РФ у США.

Нагадаємо, під час процесу спецпрокурор Мюллер звертався до суду з проханням не засуджувати Флінна до тюремного ув'язнення, оскільки той надав "суттєву підтримку" розслідуванню у справі про можливі зв'язки між штабом Трампа і російською владою.

У грудні 2017 року Майкл Флінн офіційно визнав свою провину, заявивши, що збрехав агентам Федерального бюро розслідувань США про свої контакти з російським дипломатом Сергієм Кисляком.

Наприкінці березня 2019 року Мюллер представив доповідь про виконану роботу з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року, який, проте, було оприлюднений з купюрами. Члени Демократичної партії США вимагають опублікувати матеріали в повному обсязі.

Читайте також: США більше постраждали від розслідування спецпрокурора Мюллера, ніж від втручання РФ, - радник і зять Трампа Кушнер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram