ГоловнаСвіт

США розширили список санкцій щодо Росії в рамках "закону Магнітського"

Кількість осіб у списку санкцій у рамках "акту Магнітського" сягнула 55.

США розширили список санкцій щодо Росії в рамках "закону Магнітського"
Фото: kp.ua

Міністерство фінансів США ввело санкції щодо росіян з оточення глави Чечні Рамзана Кадирова, а також причетних порушень прав людини в Росії. Обмежувальні заходи введені відповідно до закону Магнітського.

Всього в оновлений список Мінфіну потрапили п'ятеро осіб: Руслан Геремєєв, Абуйдаз Вісмурадов, Геннадій Карлов, Сергій Коссієв та Олена Трікулі. Крім того, санкції введено стосовно спеціального загону швидкого реагування "Терек", передає Радіо Свобода.

Вісмурадов очолює охорону Кадирова і командує "Тереком". Кадиров раніше писав, що знайомий з Вісмурадовим з дитинства.

Геремєєв - в минулому командир "Терека" і роти батальйону "Північ". ЗМІ повідомляли, що його вважають причетним до організації вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова в лютому 2015 року.

Коссієв - колишній начальник колонії №7 в Карелії. Він став відомий після заяви активіста Ільдара Дадіна про побиття під час відбування терміну. Коссієв - один з обвинувачених у справі про тортури ув'язнених. Судовий процес почався в кінці 2018 року.

Карлов є співробітником Слідчого комітету Росії. Він розглядав скарги у справі юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

Трікуля - слідчий, що відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно причетних до загибелі Магнітського.

У результаті накладання санкцій будь-яка власність осіб, що потрапили під обмеження, і угоди з ними в США блокуються. Зараз кількість осіб в списку санкцій в рамках "акту Магнітського" сягнула 55.

"Акт Магнітського "був розроблений в 2012 році в США. Документ визначив коло осіб, причетних до загибелі в слідчому ізоляторі юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, і ввів заборону на в'їзд в США і фінансові санкції стосовно низки російських чиновників. Пізніше свої "акти Магнітського" ухвалили Канада і країни Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram