ГоловнаСвіт

Адвокат Трампа домагався звільнення Йованович з посади посла, - Аслунд

Аналітик закликав Зеленського не зустрічатися з Джуліані  

Адвокат Трампа домагався звільнення Йованович з посади посла, - Аслунд
Фото: pinchukfund.org

Аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд виступив з різкою критикою дій особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані щодо України та заявив про його причетність до звільнення посла США в Україні Марі Йованович.

"Руді Джуліані через різні інтриги домагався звільнення в Україні зразкового посла Марі Йованович за два тижні, що просто обурює", - заявив Аслунд у коментарі "Голосу Америки".

Він також зазначив, що Джуліані не обіймає державної посади в США, а є приватним юристом.

"Він не має жодної офіційної посади. Руді Джуліані ніколи не зміг би пройти будь-яке схвалення в Конгресі через своїх міжнародних клієнтів, яких він відмовляється назвати", - стверджує аналітик.

Серед клієнтів Джуліані він назвав мера Харкова Геннадія Кернеса.

Також аналітик назвав абсурдними звинувачення проти колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, діяльність якого привернула увагу Джуліані.

"Єдиним моментом є те, що віце-президент Байден цілком у згоді з міжнародним консенсусом домагався звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, який загалом сприймається як цілковито корумпований, а під час перебування на посаді генерального прокурора не провів жодного серйозного розслідування", - заявив аналітик, зазначивши, що нинішній генеральний прокурор Юрій Луценко пішов тим самим шляхом.

Аслунд закликав новообраного українського президента Володимира Зеленського не зустрічатися з Джуліані.

Раніше повідомлялося, що адвокат Трампа скасував поїздку до Києва через оточення Зеленського. Джуліані пояснив, що в Києві він зустріне "групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів. "Ворогом Трампа", за словами Джуліані, є нардеп Сергій Лещенко. Як відомо, Лещенко опублікував "чорну книгу" Партії регіонів, у якій фігурував глава виборчого штабу республіканців Пол Манафорт.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Йованович відбула до Вашингтона. Пізніше США оголосили про планове завершення трирічної каденції посла й повідомили, що офіційно вона залишить пост 20 травня.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram