ГоловнаСвіт

Дочки російського журналіста Доренка заявили, що його могли отруїти

Поліція заборонила видавати тіло до результатів хімічної експертизи.

Дочки російського журналіста Доренка заявили, що його могли отруїти
Сергей Доренко
Фото: Эхо Москвы

Поліція Москви заборонила видавати тіло відомого російського журналіста Сергія Доренка, що помер 9 травня, його вдові. Про це повідомила радіостанція "Говорить Москва"

Рішення було прийнято на підставі заяви дочок покійного від першого шлюбу - Ксенії і Катерини Доренко. Вони стверджують, що їх батько міг бути отруєний.

Згідно з офіційним висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті став розрив аорти.

Головний судмедексперт Москви Сергій Шигеєв пояснив, що розтин проводився в день смерті, встановлена природна причина смерті, повторний розтин не проводиться.

"Ймовірно, документ слід розуміти, як необхідність дочекатися результатів судово-хімічного дослідження, яке і так проводиться в плановому порядку. Зазвичай воно займає три тижні, зараз воно буде максимально прискорене", - сказав Шигеєв

Заплановане на суботу прощання з журналістом на Троєкуровському кладовищі в Москві скасували.

Нагадаємо, Сергій Доренко помер увечері 9 травня у віці 59 років, коли їхав на мотоциклі центром Москви.

Доренко - уродженець кримської Керчі, працював ведучим Першого каналу, потім на радіо "Ехо Москви" і в інших ЗМІ. Останнім часом він очолював радіостанцію "Говорить Москва".

У 2004 році висловлювався на підтримку української Помаранчевої революції, пізніше почав підтримувати політику Путіна щодо України, за що був включений до списку санкцій нев'їзних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram