ГоловнаСвіт

Times склав рейтинг найбагатших резидентів Британії, в першій десятці - троє росіян

Це Усманов, Абрамович і Фрідман.

Times склав рейтинг найбагатших резидентів Британії, в першій десятці - троє росіян
Фото: http://www.independentaustralia.net

Британська газета Times склала щорічний рейтинг найбагатших податкових резидентів Великобританії. З восьмої по десятий рядки в списку російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович і Михайло Фрідман.

Засновник і основний акціонер USM Holdings Алішер Усманов посів восьме місце в рейтингу з 11,339 млрд фунтів стерлінгів. Його статки збільшилися на 783 млн у порівнянні з минулим роком, зазначає Times.

Інвестор Роман Абрамович за останній рік збільшив статки майже на 1,9 млрд фунтів і посів дев'яте місце з 11,221 млрд фунтів стерлінгів.

Співвласника LetterOne Holdings і "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана вперше відзначили в рейтингу Sunday Times і посів десяте місце з 10,9 млрд фунтів.

Рейтинг очолили в цьому році індійські підприємці Шрі і Гопі Хіндуя, власники компанії Hinduja Group зі статком у 22 млрд фунтів.

Друге місце за засновниками Trans World Group брати Девід і Саймон Рубен. Їх стан в Times оцінили в 18,664 млрд фунтів.

Третє місце отримав британський мільярдер Джим Раткліфф з 18,15 мільярда фунтів.

Нагадаємо, в грудні 2018 британська розвідка підготувала для прем'єр-міністра Терези Мей "чорний список" з шести олігархів, наближених до президента Росії Володимира Путіна. У списку опинилися Роман Абрамович, Ігор Сечин, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також Аркадій і Борис Ротенберг. Передбачалося, що на них чекає обмеження можливості вільно подорожувати і працювати у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram