ГоловнаСвіт

Помпео збирається обговорити на зустрічі з Путіним питання України

Зустріч відбудеться в Сочі 14 травня.

Помпео збирається обговорити на зустрічі з Путіним питання України
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майкл Помпео 14 травня зустрінеться в Сочі з президентом РФ Володимиром Путіним. Вони збираються обговорити ситуацію в Україні, Сирії, КНДР і Венесуелі, а також контроль над озброєннями. Про це на спеціальному телефонному брифінгу для журналістів заявив представник Держдепартаменту високого рангу, передає ТАСС.

"Під час візиту Помпео буде обговорюватися цілу низку глобальних викликів, зокрема Україну, Венесуелу, Іран, Сирію і Північну Корею. Крім того, держсекретар обговорить виклики в наших двосторонніх відносинах з Росією", - розповів представник Держдепартаменту.

Він наголосив, що США зрозуміло довели до відома Росії свої погляди на подолання протиріч з деяких питань.

"У нас вироблена надзвичайно чітка політика, і держсекретар абсолютно чітко [викладав її] Росії з питань як Венесуели, так і України, яка наша стурбованість їхніми [російської влади] діями, і яким ми бачимо шлях вперед", - сказав дипломат.

"Відправна точка, яка у нас повинна бути, коли ми обговорюємо політику щодо Росії, - це відверто заявити, що Росія робить серію агресивних і дестабілізаційних дій на світовій арені. Це частина того, чим займається дипломатія, що станеться під час візиту держсекретаря. Нинішня поїздка є сприятливою можливістю зрозумілою мовою довести до відома російського уряду такі пункти і наші очікування, а також подивитися, як прокладати шлях вперед", - додав представник Держдепу.

Перший візит Помпео до Росії як держсекретаря США відбудеться 12-14 травня. Спочатку він відвідає Москву, а потім Сочі і проведе переговори з президентом РФ Путіним і главою МЗС Росії Лавровим.

Раніше Помпео звинуватив Росію у вторгненні до Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram